funkcja - granica

Wyznaczanie granic funkcji. Ciągłość w punkcie i ciągłość jednostajna na przedziale. Reguła de l'Hospitala.
wonder23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 4 sty 2009, o 15:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Turyn/Kielce

funkcja - granica

Post autor: wonder23 »

mam \(\displaystyle{ f(x)=e ^{5x ^{2}-1 }}\) gdzie \(\displaystyle{ x 0}\)
mam 4 odp

A) \(\displaystyle{ f(x)=o(x)}\)
B)\(\displaystyle{ f(x)=o(x ^{2} )}\)
C) \(\displaystyle{ f(x)=o(x ^{3} )}\)
D) nie są porównywalne f(x) i x

prosze o wyjaśnienie na jakiej zasadzie to działa ,bo nic nie wiem,co znaczą pierwsze trzy odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 8 sty 2009, o 21:58 przez wonder23, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ