Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
-
escort
- Użytkownik
- Posty: 54
- Rejestracja: 28 gru 2007, o 10:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 12 razy
Post
autor: escort »
Napisz równanie prostej odpowiadającej funkcji liniowej f dla:
\(\displaystyle{ f(1)=0}\) i \(\displaystyle{ f(2)=-1}\)
Za pomoc bardzo dziękuje
-
Madame
- Użytkownik
- Posty: 80
- Rejestracja: 9 sty 2008, o 10:59
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 7 razy
Post
autor: Madame »
\(\displaystyle{ y=ax+b
0=a+b -1=2a+b
a=-1, b=1
y=-x+1}\)