tg(x-2)cos(x+3)=0
sin(x/3+pi)ctg(x/2)=0
Równania
- mmoonniiaa
- Użytkownik
- Posty: 5482
- Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 1470 razy
Równania
\(\displaystyle{ D: \ x-2 \frac{\pi}{2} +k\pi x \frac{\pi}{2}+2 +k\pi \\
tg(x-2)cos(x+3)=0 tg(x-2)=0 cos(x+3)=0 x-2=k\pi x+3= \frac{\pi}{2}+k\pi x=2+k\pi x= \frac{\pi}{2}-3+k\pi}\)
tg(x-2)cos(x+3)=0 tg(x-2)=0 cos(x+3)=0 x-2=k\pi x+3= \frac{\pi}{2}+k\pi x=2+k\pi x= \frac{\pi}{2}-3+k\pi}\)