Dla jakich wartości k i m obrazem..
-
- Użytkownik
- Posty: 40
- Rejestracja: 3 kwie 2008, o 20:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
Dla jakich wartości k i m obrazem..
Dla jakich wartości k i m obrazem punktu A=(\(\displaystyle{ 3k^{2}}\)+1,3) w symetrii względem osi X jest punkt A'(k=1,m) ?
- LichuKlichu
- Użytkownik
- Posty: 369
- Rejestracja: 11 lis 2007, o 10:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczyrk
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 89 razy
Dla jakich wartości k i m obrazem..
Punkt A' jest obrazem punktu A w symetrii względem osi X, wtedy gdy \(\displaystyle{ A=(x,y)}\), a \(\displaystyle{ A'=(x,-y)}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 40
- Rejestracja: 3 kwie 2008, o 20:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
-
- Użytkownik
- Posty: 23254
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3193 razy
Dla jakich wartości k i m obrazem..
Narysuj kilka przykładów konkretnych punktów w podanej symetrii i załapiesz o co w tym chodzi.krzysiu184 pisze:a coś dokładniej? bo nie wiem co z tego wynika...