Różnica wektorów

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
escort
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 54
Rejestracja: 28 gru 2007, o 10:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 12 razy

Różnica wektorów

Post autor: escort »

Czy ktoś moze mi to sprawdzić czy to jest dobrze.

\(\displaystyle{ \frac{1}{3}\cdot [9,-15]-\frac{5}{6}\cdot [-8,18]}\)


\(\displaystyle{ [\frac{1}{3}\cdot 9,\frac{1}{3}\cdot (-15)]-[\frac{-5}{6}\cdot (-8),\frac{-5}{6}\cdot 18]}\)


\(\displaystyle{ [3,-5]-[6\frac{2}{3},-15]}\)


\(\displaystyle{ [3\frac{2}{3},10]}\)


za pomoc z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony 21 gru 2008, o 17:52 przez escort, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
marcinn12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 882
Rejestracja: 23 sty 2007, o 15:06
Płeć: Kobieta
Podziękował: 61 razy
Pomógł: 193 razy

Różnica wektorów

Post autor: marcinn12 »

A skąd wziąłeś -5 ? \(\displaystyle{ \frac{1}{3} *15}\) to 5.
escort
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 54
Rejestracja: 28 gru 2007, o 10:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 12 razy

Różnica wektorów

Post autor: escort »

Już zmieniłem tam była pomylka miało być 9,-15
ODPOWIEDZ