Rysowanie wykresu

Zagadnienia dot. funkcji kwadratowej. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI kwadratowe i pierwiastkowe. Układy równań stopnia 2.
Petermus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 563
Rejestracja: 17 lut 2007, o 15:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: POLSKA
Podziękował: 318 razy

Rysowanie wykresu

Post autor: Petermus »

Narysuj wykres funkcji:

\(\displaystyle{ f(x) \begin{cases} 2-x, x>1\\ x^{2}, x qslant 1 \end{cases}}\)

Bardzo proszę o pomoc.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Rysowanie wykresu

Post autor: anna_ »

Petermus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 563
Rejestracja: 17 lut 2007, o 15:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: POLSKA
Podziękował: 318 razy

Rysowanie wykresu

Post autor: Petermus »

A możesz mi powiedzieć, jak go narysowałaś?
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Rysowanie wykresu

Post autor: anna_ »

Zazanaczasz sobie linię w \(\displaystyle{ x=1}\)
Rysujesz wykres funkcji
\(\displaystyle{ 2-x \ dla \ x>1}\)
i wykres funkcji
\(\displaystyle{ x^2 dla x qslant 1}\)
Petermus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 563
Rejestracja: 17 lut 2007, o 15:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: POLSKA
Podziękował: 318 razy

Rysowanie wykresu

Post autor: Petermus »

A jakieś obliczenia do tego są potrzebne? Jak tak to proszę, abyś je zamieściła.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Rysowanie wykresu

Post autor: anna_ »

Sam sobie policz:
x=-2 to f(2)=...
x=-1 to f(-1)=...
x=0 to f(0)=...
Bierz sobie tyle punktów ile Ci potrzeba
ODPOWIEDZ