Całka oznaczona

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
sir_dudi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 160
Rejestracja: 3 lis 2006, o 13:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wola Żelichowska
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

Całka oznaczona

Post autor: sir_dudi »

Witam, możecie sprawidzić czy dobrze policzyłem tą całkę:
\(\displaystyle{ \frac{1}{T}\int_{0}^{T}{\frac{A}{T}t*e^{-jkwt}dt} = \frac{j2A}{Tk}[e^{-jk2\pi}-1]}\)
ODPOWIEDZ