Wydajność
- kluczyk
- Użytkownik
- Posty: 441
- Rejestracja: 20 paź 2006, o 22:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Małopolska
- Podziękował: 77 razy
- Pomógł: 12 razy
Wydajność
Dwaj tynkarze pracując razem, otynkują ścianę w czasie 3 godzin. Gdyby pierwszy z nich sam tynkował tę ścianę przez 1 godzinę, a po nim drugi przez 6 godzin, to otynkowaliby 3/4 powierzchni ściany. W ciągu ilu godzin każdy z tynkarzy może otynkować tę ścianę samodzielnie?
-
- Użytkownik
- Posty: 23227
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3182 razy
Wydajność
Takie robię - praca(W), moc(P), czas(t).
\(\displaystyle{ \left(\frac{W}{t_1}+\frac{W}{t_2}\right) 3=W}\) oraz
\(\displaystyle{ 1 \frac{W}{t_1}+6 \frac{W}{t_2}=0,75W}\)
\(\displaystyle{ \left(\frac{W}{t_1}+\frac{W}{t_2}\right) 3=W}\) oraz
\(\displaystyle{ 1 \frac{W}{t_1}+6 \frac{W}{t_2}=0,75W}\)