Turysta

Od funkcji homograficznych do bardziej skomplikowanych ilorazów wielomianów. Własności. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Edyta1010
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 6 cze 2008, o 20:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Cmolas
Podziękował: 56 razy

Turysta

Post autor: Edyta1010 »

Turysta przebył droge 600km, pokonując kazdego dnia te sama liczbe kilometrow.Gdyby codziennie przebywal 0 10 km wiecej jego podroz trwalaby 0 5 dni krocej . Ile dni podrozowal turysta?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Turysta

Post autor: piasek101 »

\(\displaystyle{ V=\frac{s}{t}}\) oraz \(\displaystyle{ V+10=\frac{s}{t-5}}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Turysta

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ \frac{600}{x} - \frac{600}{x+10} =5}\)
ODPOWIEDZ