Ponoć prosta granica do obliczenia.

Wyznaczanie granic funkcji. Ciągłość w punkcie i ciągłość jednostajna na przedziale. Reguła de l'Hospitala.
Carrie
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 13 gru 2008, o 15:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rzeszów

Ponoć prosta granica do obliczenia.

Post autor: Carrie »

\(\displaystyle{ \lim_{x\to\infty} x ^{\frac{1}{x}}}\)

Czy ktoś mógłby to rozwiązać? :/
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

Ponoć prosta granica do obliczenia.

Post autor: miki999 »

\(\displaystyle{ \lim_{x \to } x^{ \frac{1}{x} }= \lim_{x \to } \sqrt[x]{x} =1}\)

Nie ma tu za bardzo co liczyć.


Pozdrawiam.
Carrie
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 13 gru 2008, o 15:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rzeszów

Ponoć prosta granica do obliczenia.

Post autor: Carrie »



...

No przecież. Głupio mi dzięki!
ODPOWIEDZ