Olicz pochodną funkcji

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
klimek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 9 gru 2008, o 18:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 4 razy

Olicz pochodną funkcji

Post autor: klimek »

Oblicz :4
\(\displaystyle{ f(x)=\sin( \sqrt{\cos x} )}\)
Ostatnio zmieniony 9 gru 2008, o 21:22 przez klimek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
RyHoO16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1822
Rejestracja: 22 paź 2006, o 20:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WLKP
Podziękował: 46 razy
Pomógł: 487 razy

Olicz pochodną funkcji

Post autor: RyHoO16 »

\(\displaystyle{ f(x)=\sin( \sqrt{\cos x} )}\)

\(\displaystyle{ f'(x)= \frac{\cos(\sqrt{\cos x} )}{2\sqrt{\cos x} } (- \sin x)}\)
ODPOWIEDZ