Równanie Z Parametrem

Zagadnienia dot. funkcji kwadratowej. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI kwadratowe i pierwiastkowe. Układy równań stopnia 2.
rah2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 100
Rejestracja: 21 paź 2008, o 21:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: chelm
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 1 raz

Równanie Z Parametrem

Post autor: rah2 »

dla jakich m równanie \(\displaystyle{ f(x)=x ^{2}+(m-2)x+m ^{2}+m-5=0}\) ma dwa równie pierwiastki z przediuału
xxxxx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 259
Rejestracja: 25 sty 2007, o 20:22
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: miasto
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 11 razy

Równanie Z Parametrem

Post autor: xxxxx »

wydaje mi sie ze musza byc spelnione warunki:
\(\displaystyle{ \Delta=0 f(-1) qslant 0 f(3) qslant 0 \frac{-b}{2a} }\)
ODPOWIEDZ