Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
tomcio_x
Użytkownik
Posty: 78 Rejestracja: 10 lis 2006, o 21:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koszalin
Podziękował: 14 razy
Post
autor: tomcio_x » 7 gru 2008, o 18:24
Dobrze rozwiazalem przyklad ponizszy przyklad?
\(\displaystyle{ \int{sinxcosx}= t {-tdt}=-\frac{t^2}{2} + C=-\frac {cos^2x}{2} + C}\)
podstawilem \(\displaystyle{ t=cosx}\)
jarzabek89
Użytkownik
Posty: 1337 Rejestracja: 11 lis 2007, o 21:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 181 razy
Post
autor: jarzabek89 » 7 gru 2008, o 18:36
Dobrze, brakuje przy pierwszej całce dx
spoxmati
Użytkownik
Posty: 35 Rejestracja: 6 gru 2008, o 10:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 2 razy
Post
autor: spoxmati » 7 gru 2008, o 18:42
zgadza sie tylko bez dx