Rozwiąż równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
winfast29
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 340
Rejestracja: 27 wrz 2008, o 15:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gniew
Podziękował: 199 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: winfast29 »

\(\displaystyle{ ctg(x- \frac{3,14}{5})=0}\)
Awatar użytkownika
Nakahed90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9096
Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 1871 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Nakahed90 »

\(\displaystyle{ ctg(x-\frac{\pi}{5})=0}\)
\(\displaystyle{ x-\frac{\pi}{5}=\frac{\pi}{2}+k\pi \ \ k\in C}\)
\(\displaystyle{ x=\frac{7\pi}{10}+k\pi \ \ k\in C}\)
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Lorek »

\(\displaystyle{ 3,14=\pi}\)?
ODPOWIEDZ