Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
-
Macabre
- Użytkownik

- Posty: 111
- Rejestracja: 28 lis 2008, o 18:46
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rybnik
- Podziękował: 11 razy
- Pomógł: 12 razy
Post
autor: Macabre » 5 gru 2008, o 21:45
1)\(\displaystyle{ \int \sqrt{x}\ln x dx}\)
2)\(\displaystyle{ \int x^{2}\ln x dx}\)
Ostatnio zmieniony 5 gru 2008, o 21:51 przez
Macabre, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Szemek
- Gość Specjalny

- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
Post
autor: Szemek » 5 gru 2008, o 21:52