Dzisiaj (1.12.2008) odbył się szkolny etap konkursu organizowanego przez kuratorium oświaty. Wiem, żę to możę nie matematyka ale w tym konkursie większość to obliczanie i zadania związane bardzo z matematyką. Pisał ktoś ?? Jak wrażenia i jak oceniacie swoje szanse??
Więcej info na http://ko.poznan.pl/?page=1087
Kuratoryjny Konkurs Fizyczny dla Gimnazjów - Wielkopolska
Kuratoryjny Konkurs Fizyczny dla Gimnazjów - Wielkopolska
ja pisałam! Ogólnie do testu przystąpiłam tak.. z "wolnej stopy", nie przygotowywałam się. Stąd też moje wrażenia - zadania bardzo trudne. Sporo się musiałam nagłówkować... Część zadań zamiast rozwiązywać wzorami, rozwiązałam opisowo, słownie. Jednak nauczycielka stwierdziła, że wyniki mam dobre Jutro dowiem się szczegółów...
Najtrudniejsze było zdecydowanie zadanie z pociskiem... czy pamiętacie może swoje wyniki? Albo chociaż jak rozwiązaliście to zadanie?
Najtrudniejsze było zdecydowanie zadanie z pociskiem... czy pamiętacie może swoje wyniki? Albo chociaż jak rozwiązaliście to zadanie?
Kuratoryjny Konkurs Fizyczny dla Gimnazjów - Wielkopolska
Ze złodziejem i policjantem było banalne:P złodziej przebiegł 50 metrów po 10 sekundach sie złapali. z pociskiem to było tak, że najpierw eniergia była coś około 36000J a puzniej 9000J . czas potrzebny do przebicia tego drzewa to chyba 6 do minus któejś tam potęgi. NIe wiem po co podawali tam tą siłe oporu drzewa:/ pominełem to całkiem:P Hmmm a z wyporem jak zrbiłeś?? Mam nadzieje, żę te 42 pkt będzei:PP
- emator2
- Użytkownik
- Posty: 127
- Rejestracja: 4 lis 2008, o 19:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 51° 08'N 22° 50'E
- Podziękował: 10 razy
Kuratoryjny Konkurs Fizyczny dla Gimnazjów - Wielkopolska
A moglibyście wrzucić te zadanka, jeśli macie oczywiście?
Kuratoryjny Konkurs Fizyczny dla Gimnazjów - Wielkopolska
No ja ich nie mam:/ Wszystkie obliczenia robiliśmy na kartce z pytaniami a puzniej nam ją zabrali. Ale pogadam z maim nauczycielem albo z v-ce dyrektorką moze mi do jakoś udostępni:P
Kuratoryjny Konkurs Fizyczny dla Gimnazjów - Wielkopolska
siłę oporu dali po to, ze miales obliczyc czas w ktorym pocisk leciał przez drzewo. F=am, s=0.5at2, z tego można było liczyć czas... ja sama nie wiem jak policzyłam, jakoś na około - ale się udało. Miałam 44 punkty