Równanie z czterema niewiadomymi

Proste problemy dotyczące wzorów skróconego mnożenia, ułamków, proporcji oraz innych przekształceń.
szymek12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 659
Rejestracja: 24 kwie 2008, o 20:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Strzyżów
Podziękował: 136 razy
Pomógł: 54 razy

Równanie z czterema niewiadomymi

Post autor: szymek12 »

Znaleźć cztery liczby naturalne \(\displaystyle{ a,b,c,d}\) spełniające równanie \(\displaystyle{ \frac{1}{a} + \frac{1}{d} = \frac{1}{b} + \frac{1}{c}}\) i nierówność \(\displaystyle{ a}\)
ODPOWIEDZ