Obrazy i przeciwobrazy funkcji kwadratowej

Zagadnienia dot. funkcji kwadratowej. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI kwadratowe i pierwiastkowe. Układy równań stopnia 2.
pronigo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 1 kwie 2008, o 18:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk

Obrazy i przeciwobrazy funkcji kwadratowej

Post autor: pronigo »

Cześć, mam jutro kolokwium ze wstępu do matematyki no i ćwiczę trochę Jestem aktualnie na obrazach i przeciwobrazach funkcji. Czy możecie mi sprawdzić to zadania bo nie jestem pewien czy je dobrze zrobiłem. Bardzo Wam dziękuję.

\(\displaystyle{ f: R R, f(x) = x^2 - 3x + 2


a) f[ (0,1) ] = (2, 0)


b) f[ [-2, -1) ] = [12, 6)


c) f[ {1, 2} ] = {0}


d) f^-1[ (-\infty , -6] ] = zbior pusty}\)
radeklor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 7 paź 2008, o 15:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krosno / Rzeszów
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 11 razy

Obrazy i przeciwobrazy funkcji kwadratowej

Post autor: radeklor »

Jeśli w przypadku c nie jest to przedział, tylko punkty, to na moją wiedzę wszystko jest dobrze.
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ