probna Operon 2008

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
Agi_07
Użytkownik
Użytkownik

probna Operon 2008

Post autor: Agi_07 »

CZy ktoś tez pisze teraz maturę probną????????

Czego sie spodziewacie ? Jak sie uczycie ?????
Awatar użytkownika
Ateos
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 27 razy

probna Operon 2008

Post autor: Ateos »

ja pisze, spodziwam sie prostej próbnej(lecz bede mile zaskoczony jeśli beędzie inaczej), bo za 2 lata jest obowiazkowo matura, wiec poziom jest coraz niższy. Przez to, ze nie ma pochodnych,granic(chyba tez nie), f. logarytmicznej wiecej bedzie zadan z planimetrii/ dowodow z algebry, funkcji/ trygonometrii. Jak sie uczyć? wystarwczy, ze aktrywnie uczestniczysz w zyciu tego forum:)
Awatar użytkownika
Natasha
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 97 razy

probna Operon 2008

Post autor: Natasha »

Na bank będą procenty, bo zawsze są. Na pewno będzie coś z geometrii analitycznej, stereometrii, planimetrii i ciągów. No i wielomiany i wykresy funkcji (np. narysować wykres f(x-1)+2). Spodziewam się również wartości bezwzględnej, bo uczniowie mają z nią najwięcej problemów. Jestem już po 2 maturach próbnych, więc wiem, jak to jest:) Pozdrawiam.
nwnuinr
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 245 razy

probna Operon 2008

Post autor: nwnuinr »

Natasha pisze:Na bank będą procenty, bo zawsze są.
Ale to chyba tylko na podstawie. Nie spotkałem się nigdy z procentami na rozszerzeniu.
Awatar użytkownika
oluch-na
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 21 razy

probna Operon 2008

Post autor: oluch-na »

Ja będę miała tylko państwową maturę próbną, choć przez ostatnie dwa lata w moim Lo była organizowana matura próbna z Operonu, jak tez ta państwowa :/
loonatic
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 38 razy

probna Operon 2008

Post autor: loonatic »

Dzień po maturze z Operonu będą pewnie zadania w Sieci dostępne, więc będziesz mogła się sprawdzić .
Awatar użytkownika
Ateos
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 27 razy

probna Operon 2008

Post autor: Ateos »

jak dla mnie to probna matura nie ma zadnego sensu, jesli ktos chce sie sprawdzic, zamyka sie w pokoju na te dobre 2 godzinki, bierze kalkulator zegar i robi "ta probna matura". Wystarczy,, zeby gazeta wyborcza wydrukowala arkusze. Bezsensu 3 dni stracone na matury
loonatic
Użytkownik
Użytkownik

probna Operon 2008

Ateos pisze:jak dla mnie to probna matura nie ma zadnego sensu, jesli ktos chce sie sprawdzic, zamyka sie w pokoju na te dobre 2 godzinki, bierze kalkulator zegar i robi "ta probna matura". Wystarczy,, zeby gazeta wyborcza wydrukowala arkusze. Bezsensu 3 dni stracone na matury
U nas te 3 dni nie będą w pełni stracone. Po maturach mamy normalne lekcje.
A tak szczerze, to czy uważasz, że przez te 3 dni w szkole zrobiłbyś więcej? Przecież prócz przedmiotów maturalnych masz też inne, które nie koniecznie ci są potrzebne. Dzięki temu masz 2h przedmiotów maturalnych .

Taka matura w szkole daje dużo większą motywację, a tej może nie wystarczyć, aby się zamknąć w pokoju i zrobić te zadania . Dodatkowo dzięki niej uczniowie zapoznają się z obowiązującymi na maturze procedurami. Przyczynia się to do zmniejszenia strachu i stresu przed maturą powodowanego nieznanym...

Co do arkuszy, to nawet wyborcza nie musi ich drukować. Wystarczy poszukać w internecie .
Awatar użytkownika
oluch-na
Użytkownik
Użytkownik

probna Operon 2008

Ja chętnie napisałabym maturę próbną, nie wiem tylko z czego: WOS lub Matma. A powinnam się szybko zdecydować

Przyznam, że nie wiem jak rozwiązywać zadanie, aby było zdobyć wszystkie możliwe punkty

[ Dodano: 25 Listopada 2008, 13:56 ]
Co do sposobu nauki: uczę się na matmie w szkole, staram się załapać wszystko - jak nie daje rady sięgam po podręczniki, poza tym robię zbiór zadań kiełbasy(jestem dopiero przy f. linniowych), arkusze próbne będę robiła dopiero przed egzaminem(pewnie 7-12 maja)
loonatic
Użytkownik
Użytkownik

probna Operon 2008

oluch-na pisze:robię zbiór zadań kiełbasy(jestem dopiero przy f. linniowych)
Dobrze, że w ogóle robisz. Ja póki co zbiór kupiłem, ale z robieniem gorzej. Przez tą szkołę nie mam czasu na naukę .
fiolek7317
Użytkownik
Użytkownik

probna Operon 2008

Post autor: fiolek7317 »

tez pisze i nic nie myślę mam nadzieje ze chociaż napisze na 30 %
Życzę powodzenia wszystkim ;D
Awatar użytkownika
oluch-na
Użytkownik
Użytkownik

probna Operon 2008

Znam przypadek, gdzie chłopak z próbnej dostał niewiele ponad 30%, ale zmotywowało go to do pracy, bo już na maturze miał 100% podstawy i ok 90% rozszerzenia
Awatar użytkownika
Natasha
Użytkownik
Użytkownik

probna Operon 2008

Ja miałam teraz na probnej podstawowej 72%, nie pytajcie, jak i dlaczego, bo nie wiem:P
Awatar użytkownika
oluch-na
Użytkownik
Użytkownik

probna Operon 2008

Dziś dostałam arkusz z języka polskiego, podstawowy, do zrobienia samodzielnie w domu. Mam zamiar się zamknąć w pokoju na 170 min
Awatar użytkownika
Natasha
Użytkownik
Użytkownik

probna Operon 2008

No po drugim dniu probnych matur jedno jest pewne: trzeba się spodziewać trudnej matury z matematyki:/ Angielski rozszerzony i polski rozszerzony były trudne.
ODPOWIEDZ