Zagadnienia dot. funkcji logarytmicznych i wykładniczych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
Świru
- Użytkownik

- Posty: 43
- Rejestracja: 18 paź 2008, o 12:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrowiec Św/Kielce
- Podziękował: 3 razy
Post
autor: Świru »
f)\(\displaystyle{ 3^{x}}\)+\(\displaystyle{ 3^{x+2}}\)= \(\displaystyle{ \frac{10}{3}}\)
i)\(\displaystyle{ 81^{log\(\displaystyle{ 2_{3}}\)-1}}\)
-
mb
- Użytkownik

- Posty: 31
- Rejestracja: 1 lis 2008, o 21:27
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 10 razy
Post
autor: mb »
\(\displaystyle{ 3 ^{x} (1+3 ^{2} )= \frac{10}{3} \\3 ^{x} =3 ^{-1} \\x=-1}\)