witam,
w ramach powtórki zostało nam zadanych ok 100 zadan i zostalo mi kilka ktorych nie jestem pewien lub nie potrafie zrobic:
\(\displaystyle{ 1) (x+5)(x-3)(4-x)=0}\)
\(\displaystyle{ 5) x^{4}+2x^{3}+2x^{2}+2x+1=0}\)
\(\displaystyle{ 6) {n \choose 1} +6 \cdot {n \choose 3}=28}\)
\(\displaystyle{ 8) x^{3} + 3x^{2}=4}\)
\(\displaystyle{ 9) (x+3)^{3} \cdot (x-1)^{2}=0}\)
\(\displaystyle{ 5) -x^{2}(x^{2}-3)>0}\)
\(\displaystyle{ 6)-x^{4}+x^{3}+6^{2} \leqslant 0}\)
\(\displaystyle{ 7)x^{4}+2x^{3}-x-2>0}\)
\(\displaystyle{ 10)8x^{3}+1}\)
rownania i nierownosci
-
michand
- Użytkownik

- Posty: 25
- Rejestracja: 13 sie 2008, o 16:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 8 razy
rownania i nierownosci
1)
\(\displaystyle{ x+5 = 0 x-3=0 4 -x = 0}\)
\(\displaystyle{ x = -5 x = 3 x = 4}\)
9)
\(\displaystyle{ (x+3)^{3} = 0 (x-1)^{2} = 0}\)
\(\displaystyle{ x = -3 x = 1}\)
Michal
\(\displaystyle{ x+5 = 0 x-3=0 4 -x = 0}\)
\(\displaystyle{ x = -5 x = 3 x = 4}\)
9)
\(\displaystyle{ (x+3)^{3} = 0 (x-1)^{2} = 0}\)
\(\displaystyle{ x = -3 x = 1}\)
Michal
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2008, o 09:59 przez michand, łącznie zmieniany 1 raz.

