własność Darboux a istnienie pierwotnej
własność Darboux a istnienie pierwotnej
"podać przykład funkcji z własnością Darboux, ale bez pierwotnej"
- max
- Użytkownik
- Posty: 3306
- Rejestracja: 10 gru 2005, o 17:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lebendigentanz
- Podziękował: 37 razy
- Pomógł: 778 razy
własność Darboux a istnienie pierwotnej
Np \(\displaystyle{ f: \mathbb{R}\to \mathbb{R}}\)
\(\displaystyle{ f(x) = \begin{cases}\sin \frac{1}{x}, \ x\neq 0\\ 1, \ x = 0 \end{cases}}\)
Btw. skąd jest ten problem? Już dzisiaj mnie ktoś o to pytał:)
\(\displaystyle{ f(x) = \begin{cases}\sin \frac{1}{x}, \ x\neq 0\\ 1, \ x = 0 \end{cases}}\)
Btw. skąd jest ten problem? Już dzisiaj mnie ktoś o to pytał:)