Oblicz P(A/B)

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
ZioX
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 72
Rejestracja: 20 lut 2008, o 15:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gorzów
Podziękował: 12 razy

Oblicz P(A/B)

Post autor: ZioX »

Wiedząc, że \(\displaystyle{ P(A)= \frac{1}{4}, P(B)= \frac{1}{3}, P(B/A)= \frac{2}{3}}\), oblicz \(\displaystyle{ P(A/B)}\)

Głównie nie wiem tutaj co oznacza "/" ... Bo z tego co mi się zdaje "" to oznacza minus... Odwrotnie to nie wiem.

[ Dodano: 13 Maj 2008, 22:12 ]
Dobra już nie ma problemu... Dałem sobie radę z tym zadaniem. Dla tych co mieli ten sam problem co ja to podpowiem że / oznacza prawdopodobieństwo warunkowe.
ODPOWIEDZ