Amp. zespolona, sygnał analityczny i składowe kwadraturowe

Analiza funkcjonalna, operatory liniowe. Analiza na rozmaitościach. Inne zagadnienia analizy wyższej
net34
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 28 sty 2007, o 12:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 3 razy

Amp. zespolona, sygnał analityczny i składowe kwadraturowe

Post autor: net34 »

Witam, od razu zaznaczam, że nie estem pewien czy to zadanie powinno trafic konkretnie do tego działu, jeżeli nie to z góry przepraszam.

A to samo zadanie:

mamy dany sygnał \(\displaystyle{ x(t)=a(t)*sin(\omega_{c}t+\phi)}\) oraz \(\displaystyle{ a(t)=\left\{\begin{array}{l} 0; \ dla \ tT\\\frac{2t}{T}; \ dla \ 0}\)
ODPOWIEDZ