witam. mam problem z takim zadankiem: znaleźć całkę szczególna równania różniczkowego: \(\displaystyle{ x\frac{dy}{dx}=-y+y^{2}}\) i warunek poczatkowy \(\displaystyle{ y(1)=1}\). doprowadzam do
\(\displaystyle{ \int\frac{dy}{y^{2}-y}=\int\frac{dx}{x}}\) i cos sie zacinam.cos mi ta calka zle wychodzi. dobrze to jest? dzieki za pomoc
równanie rożniczkowe
- nemezis100807
- Użytkownik

- Posty: 100
- Rejestracja: 30 mar 2009, o 18:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 7 razy
