rzucamy kulki
-
amadeusz_
- Użytkownik

- Posty: 24
- Rejestracja: 30 gru 2007, o 19:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Radom
- Podziękował: 2 razy
rzucamy kulki
Kulkę o masie 0,01kg rzucono z wysokosci 50m i uległa ona stopieniu.Z jakiej wysokosci nalezy rzucic kulke o masie 0,02kg , aby uległa stopieniu? mi wychodzi 25m, ale nie wiem czy to dobrze. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 6 lut 2008, o 16:22 przez amadeusz_, łącznie zmieniany 1 raz.
-
blost
- Użytkownik

- Posty: 1973
- Rejestracja: 20 lis 2007, o 18:52
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 52 razy
- Pomógł: 271 razy
rzucamy kulki
\(\displaystyle{ mgh=Q}\)
\(\displaystyle{ 2mgh=2Q}\)
mi się wydaje, że wysokość jest taka sama... w końcu energia kinetyczna i potencjalna zależy także od masy...
\(\displaystyle{ 2mgh=2Q}\)
mi się wydaje, że wysokość jest taka sama... w końcu energia kinetyczna i potencjalna zależy także od masy...
