Kwadrat ograniczony wykresami funkcji

Zagadnienia dot. funkcji liniowych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI 1. stopnia. Układy równań i nierówności liniowych.
Kamil_dobry
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 146
Rejestracja: 28 paź 2007, o 12:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 50 razy

Kwadrat ograniczony wykresami funkcji

Post autor: Kamil_dobry »

Dany jest kwadrat o wierzchołkach A(3,-3), B(3,3), C(-3,3), D(-3,-3). Z kwadratu tego wycięto część płaszczyzny zawartą między wykresami funkcji:
\(\displaystyle{ y=- ft|x \right| +2}\) i \(\displaystyle{ y= ft| x\right| -2}\)
Oblicz pole powierzchni pozostałej części kwadratu.
arpa007
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 939
Rejestracja: 24 mar 2007, o 16:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 235 razy

Kwadrat ograniczony wykresami funkcji

Post autor: arpa007 »

edit1: przepraszam zapomnialem o 2 prostej..
\(\displaystyle{ a=2}\)
\(\displaystyle{ P=a^{2}=4(j^{2})}\)
Ostatnio zmieniony 27 sty 2008, o 13:41 przez arpa007, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3560
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

Kwadrat ograniczony wykresami funkcji

Post autor: Lady Tilly »

Będzie to wyglądało tak:
AU
AU
918e0a02e411ac60.jpg (18.36 KiB) Przejrzano 174 razy
ODPOWIEDZ