Całka nieoznaczona
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik

- Posty: 13378
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3425 razy
- Pomógł: 809 razy
-
soku11
- Użytkownik

- Posty: 6589
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Całka nieoznaczona
No dalej normalnie przez czesci:
\(\displaystyle{ u=x\ \ dv=sin2xdx\\
du=dx\ \ v=-\frac{1}{2} cos2x\\
-\frac{1}{2} xcos2x+\frac{1}{2}\int cos2xdx=
-\frac{1}{2} xcos2x+\frac{1}{4}sin2x+C}\)
POZDRO
\(\displaystyle{ u=x\ \ dv=sin2xdx\\
du=dx\ \ v=-\frac{1}{2} cos2x\\
-\frac{1}{2} xcos2x+\frac{1}{2}\int cos2xdx=
-\frac{1}{2} xcos2x+\frac{1}{4}sin2x+C}\)
POZDRO
-
wieczyk
- Użytkownik

- Posty: 28
- Rejestracja: 2 gru 2007, o 14:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 10 razy
Całka nieoznaczona
a to jest poprawne ?
\(\displaystyle{ \int x \sin x \cos x dx = t x d\frac{\sin^2 x}{2}}\)
\(\displaystyle{ \int x \sin x \cos x dx = x \frac{\sin^2 x}{2} - t \sin^2 x dx}\)
\(\displaystyle{ \int x \sin x \cos x dx = \frac{x \sin^2 x}{2} - \frac{x - \sin x \cos x}{4}}\)
\(\displaystyle{ \int x \sin x \cos x dx = \frac{2x \sin^2 x - x + \sin x \cos x}{4}}\)
?
\(\displaystyle{ \int x \sin x \cos x dx = t x d\frac{\sin^2 x}{2}}\)
\(\displaystyle{ \int x \sin x \cos x dx = x \frac{\sin^2 x}{2} - t \sin^2 x dx}\)
\(\displaystyle{ \int x \sin x \cos x dx = \frac{x \sin^2 x}{2} - \frac{x - \sin x \cos x}{4}}\)
\(\displaystyle{ \int x \sin x \cos x dx = \frac{2x \sin^2 x - x + \sin x \cos x}{4}}\)
?