Witam Was
Jak obliczyć prawdopodobienstwo wygrania w zakłady piłkarskie w toto=mix
a)obstawiam 10 spotkań
bez podpórek
b)wszystkie z podpórkami
c)5 bez podpórek i 5 z podpórkami
Z jakiego działu matmy należy skorzystać.
Z teorii gier?
Dziękuje za pomoc
prawdopodobienstwo w zakladach pilkarskich
prawdopodobienstwo w zakladach pilkarskich
co to znaczy bez/z podporkami?
Dzial matmy zalezy od tego, na czym polegaja te zaklady. Ale i tak to chyba czysta kombinatoryka i klasyczne prawdopodobienstwo.
Dzial matmy zalezy od tego, na czym polegaja te zaklady. Ale i tak to chyba czysta kombinatoryka i klasyczne prawdopodobienstwo.
- Zlodiej
- Użytkownik

- Posty: 1627
- Rejestracja: 28 cze 2004, o 12:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 108 razy
prawdopodobienstwo w zakladach pilkarskich
podporka to jest dołozenie remisu :]
wiec jak nie jestes pewien zwyciestwa jakiej druzyny to mozesz dołożyć zwyciestwo albo remis mniejsza stawka ale wieksza szansa ze siadnie :]
ehh nie wiem czy to sie da tak łatwo policzyć ?? jezeli chodzi ci o system wygrania duzej kasy w piłce nie ma pewniaków
Ale podobno jest kilku gości co ma na to system i jak na dzień dzisiejszy przez to maja zakaz grania w to bo wiadome jest ze i tak dobrze obstawia
ciekawe jakim cudem im sie to udało
wiec jak nie jestes pewien zwyciestwa jakiej druzyny to mozesz dołożyć zwyciestwo albo remis mniejsza stawka ale wieksza szansa ze siadnie :]
ehh nie wiem czy to sie da tak łatwo policzyć ?? jezeli chodzi ci o system wygrania duzej kasy w piłce nie ma pewniaków
Ale podobno jest kilku gości co ma na to system i jak na dzień dzisiejszy przez to maja zakaz grania w to bo wiadome jest ze i tak dobrze obstawia
ciekawe jakim cudem im sie to udało
prawdopodobienstwo w zakladach pilkarskich
Jasne, w profesjonale nie nazywaja tego podporkami (albo ja jakos nigdy tego nie uslyszalam)
Dalej nie wiem, jak rozwiazywac to zadanie, nie majac konkretnych danych. Zakladamy jakos rowne prawdopodobienstwo tych zakladow w kazda strone?? Jesli byloby zadanie typu w jednym zakladzie pstwa sa podane"
typowanie 1=...
typowanie 2=...
typowanie 0=...
typowanie 01=...
typowanie 02=...
to zadanko jest banalne (?)
Ps.A te systemy polegaja czesto na wykorzystywaniu roznic kursow np w toto, profesjonale a na zagranicznych . Jesli gdzies za typ 1 daja mnoznik 2, a gdzie indziej za typ 2 daja mnoznik 3, to obstawiajac i tu i tu nie sposob stracic
Dalej nie wiem, jak rozwiazywac to zadanie, nie majac konkretnych danych. Zakladamy jakos rowne prawdopodobienstwo tych zakladow w kazda strone?? Jesli byloby zadanie typu w jednym zakladzie pstwa sa podane"
typowanie 1=...
typowanie 2=...
typowanie 0=...
typowanie 01=...
typowanie 02=...
to zadanko jest banalne (?)
Ps.A te systemy polegaja czesto na wykorzystywaniu roznic kursow np w toto, profesjonale a na zagranicznych . Jesli gdzies za typ 1 daja mnoznik 2, a gdzie indziej za typ 2 daja mnoznik 3, to obstawiajac i tu i tu nie sposob stracic
-
Gość
prawdopodobienstwo w zakladach pilkarskich
Po kursach nie ma co patrzec bo musielibysmy znac marze bukmachera zeby dokladnie to wyliczyc. Tego tak prosto sie nie zrobi chyba, ze liczysz 1 - 33% , X - 33% i 2 - 33% , wtedy to jest banalne
