\(\displaystyle{ r^{2} + ft( \frac{1}{2} l \right) ^{2} = l ^{2}
r=9
pzdr.}\)
Dwa działania
- LichuKlichu
- Użytkownik

- Posty: 361
- Rejestracja: 11 lis 2007, o 10:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczyrk
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 89 razy
Dwa działania
\(\displaystyle{ r^{2}+(\frac{1}{2}l)^{2}=l^{2}}\)
\(\displaystyle{ r^{2}+\frac{1}{4}l^{2}=l^{2}}\)
\(\displaystyle{ r^{2}=\frac{3}{4}l^{2}}\)
\(\displaystyle{ r=\frac{\sqrt{3}}{2}l}\)
\(\displaystyle{ r^{2}+\frac{1}{4}l^{2}=l^{2}}\)
\(\displaystyle{ r^{2}=\frac{3}{4}l^{2}}\)
\(\displaystyle{ r=\frac{\sqrt{3}}{2}l}\)
- LichuKlichu
- Użytkownik

- Posty: 361
- Rejestracja: 11 lis 2007, o 10:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczyrk
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 89 razy
-
xirusss
- Użytkownik

- Posty: 36
- Rejestracja: 13 sty 2007, o 20:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: jelenia góra
- Pomógł: 10 razy
Dwa działania
taki mały szczegół:D
\(\displaystyle{ \sqrt{x^{2}}=|x|}\)
\(\displaystyle{ r= \frac{\sqrt{3}}{2}l r= -\frac{\sqrt{3}}{2}l}\)
To wygląda na twierdzenie pitagorasa no ale nigdzie nie ma że są to liczby dodatnie:P
Pozdro
\(\displaystyle{ \sqrt{x^{2}}=|x|}\)
\(\displaystyle{ r= \frac{\sqrt{3}}{2}l r= -\frac{\sqrt{3}}{2}l}\)
To wygląda na twierdzenie pitagorasa no ale nigdzie nie ma że są to liczby dodatnie:P
Pozdro


