Wyznacz elementy zbiorów

Definicja, własności - specyfika równań i nierówności.
karusia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 19 kwie 2006, o 16:42
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Niebo
Podziękował: 9 razy

Wyznacz elementy zbiorów

Post autor: karusia »

Wyznacz elementy zbiorów A i B, zbadaj zawieranie się tych zbiorów:
A= {xE C: \(\displaystyle{ x^{2}}\)} qslant 2}
B= {xE N: |x|
natkoza
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2271
Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 602 razy

Wyznacz elementy zbiorów

Post autor: natkoza »

\(\displaystyle{ A=x^2\leq 2 x\in (-\sqrt{2},\sqrt{2})\wedge x\in C x\in \{-1,0,1\}\\
B=|x| x\in (-2,2) x\in N x\in \{0,1\}}\)
ODPOWIEDZ