tabela i ciąg liczb C++
-
mida
- Użytkownik

- Posty: 21
- Rejestracja: 18 lis 2007, o 11:27
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 1 raz
tabela i ciąg liczb C++
Napisz program, który znajdzie najdłuższy ciąg rosnący w ciągu złożonym z losowo wygenerowanych 30 liczb
tabela i ciąg liczb C++
oto moje rozwiązanie:
#include
#include
using namespace std;
int main(){
char koniec='n';
cout>zakres;
int koniecCiagu=0;
for(int i=0;iliczby[i-1]){
licznik++;
if(licznik>rekord){
rekord=licznik;
koniecCiagu=i;}
}else licznik=1;
}else licznik=1;
}
cout>koniec;
};
}
#include
#include
using namespace std;
int main(){
char koniec='n';
cout>zakres;
int koniecCiagu=0;
for(int i=0;iliczby[i-1]){
licznik++;
if(licznik>rekord){
rekord=licznik;
koniecCiagu=i;}
}else licznik=1;
}else licznik=1;
}
cout>koniec;
};
}
