Dana jest funkcja...

Zagadnienia dot. funkcji kwadratowej. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI kwadratowe i pierwiastkowe. Układy równań stopnia 2.
wozu4don
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 13 lis 2007, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz

Dana jest funkcja...

Post autor: wozu4don »

Dana jest funkcja f(x) -\(\displaystyle{ x^{2}}\)+3. Podaj wzory funkcji:

a) g(x) = f(-x)
b) h(x)= f(-2x)+1
c) k(x)= f(x+1)
d) l(x)= f(x-2)-7
Kapol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 133
Rejestracja: 1 gru 2007, o 20:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: TM
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 15 razy

Dana jest funkcja...

Post autor: Kapol »

\(\displaystyle{ g(x)=-x ^{2}+3}\)
\(\displaystyle{ h(x)=-4x ^{2}+4}\)
\(\displaystyle{ k(x)=-(x+1) ^{2}+3 k(x)=-x ^{2}-2x+2}\)
\(\displaystyle{ l(x)=-(x-2) ^{2}-4 l(x)=-x ^{2}+4x}\)
Ostatnio zmieniony 11 gru 2007, o 21:55 przez Kapol, łącznie zmieniany 1 raz.
wozu4don
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 13 lis 2007, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz

Dana jest funkcja...

Post autor: wozu4don »

czy tu maja byc obliczenia? :>
ODPOWIEDZ