Interpretacja geometryczna

Algebra zbiorów. Relacje, funkcje, iloczyny kartezjańskie... Nieskończoność, liczby kardynalne... Aksjomatyka.
invx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 8 paź 2006, o 22:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: XYZ
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 1 raz

Interpretacja geometryczna

Post autor: invx »

A={(x,y) : sin(x-y)=0}

B={(x,y) : tg(x+y)=0}

B={(x,y) : tg y=0}

jak to narysowac ?
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13386
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3425 razy
Pomógł: 809 razy

Interpretacja geometryczna

Post autor: mol_ksiazkowy »

invx napisa:
A={(x,y) : sin(x-y)=0}
\(\displaystyle{ y=x+k\pi}\)
ODPOWIEDZ