Sylwek pisze:\(\displaystyle{ P=4 \frac{20 19 18 5}{25 24 23 22}+\frac{20 19 18 17}{25 24 23 22}=\frac{20 19 18 20 + 20 19 18 17}{25 24 23 22}= \\ \\ =\frac{37 20 19 18}{25 24 23 22}=\frac{37 19 3}{23 22 5}=\frac{2109}{2530}}\)
żS-6, od: Sylwek, zadanie 4
-
Liga
- Gość Specjalny

- Posty: 168
- Rejestracja: 29 wrz 2006, o 18:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Forum Matematyka.pl
żS-6, od: Sylwek, zadanie 4
Ostatnio zmieniony 7 lis 2007, o 23:50 przez Liga, łącznie zmieniany 1 raz.
- scyth
- Użytkownik

- Posty: 6126
- Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 1087 razy
żS-6, od: Sylwek, zadanie 4
Obliczenia poprawne, brak jakiegokolwiek uzasadnienia i opisu. Odejmuję dwa punkty:
- jeden za brak uzasadnienia skladnikow sumy
- jeden za brak uzasadnienia 4 przez pierwszym skladnikiem
2/4 - widac ze wie jak liczyc, ale chyba bal sie uzasadniac zeby nie palnac jakiejs glupoty
- jeden za brak uzasadnienia skladnikow sumy
- jeden za brak uzasadnienia 4 przez pierwszym skladnikiem
2/4 - widac ze wie jak liczyc, ale chyba bal sie uzasadniac zeby nie palnac jakiejs glupoty
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik

- Posty: 13395
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3425 razy
- Pomógł: 809 razy
żS-6, od: Sylwek, zadanie 4
ktos , kto sie dopiero uczy rach prawdop, z tego rozw by raczej nic nie zrozumiał, jest wynik a brak opisania metody, tj ze jakies kombinacje liczy, potem cosik przez cos dzieli czy cos...., etc a miał czas cały tydzien zeby łądnie zredagowac i ulozyc , widac Sylwek nieco w goracej wodzie kapany..., tak ze tez daje za to dwa punkty
- scyth
- Użytkownik

- Posty: 6126
- Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 1087 razy
żS-6, od: Sylwek, zadanie 4
no już byłoby czytelniejsze, gdyby zapisał zamiast \(\displaystyle{ \frac{20 19 18 17}{25 24 23 22} \ \ \frac{20}{25} \frac{19}{24} \frac{18}{23} \frac{17}{22}}\).