funkcja popytu

Popyt, podaż, kapitalizacja, rynki finansowe. Mikroekonomia. makroekonomia, finanse itp...
Awatar użytkownika
orbitka_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 2 lut 2007, o 22:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 22 razy

funkcja popytu

Post autor: orbitka_ »

Wyznacz funkcje popytu na oba dobra:

1) \(\displaystyle{ U(x_{1},x_{2})=\sqrt{x_{1}}+x_{2}}\)
2)\(\displaystyle{ U(x_{1},x_{2})=\sqrt{x_{1}}+\sqrt{x_{2}}}\)
3)\(\displaystyle{ U(x_{1},x_{2})=e^{x_{1}+x_{2}}}\)
4) \(\displaystyle{ U(x_{1},x_{2})=(x_{1}-x_{2})}\)
5) \(\displaystyle{ U(x_{1},x_{2})=ln(x^{\frac{1}{3}}_{1}x^{2}_{2})}\)
ODPOWIEDZ