Znalezc wyrazenie
-
- Użytkownik
- Posty: 125
- Rejestracja: 18 paź 2007, o 13:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Zagranica
- Calasilyar
- Użytkownik
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
Znalezc wyrazenie
Dwa podstawowe wzory:
\(\displaystyle{ 1^{\circ} \; (f(x)+g(x))'=f'(x)+g'(x)\\
2^{\circ}\; (x^{n})'=nx^{n-1}}\)
\(\displaystyle{ 1^{\circ} \; (f(x)+g(x))'=f'(x)+g'(x)\\
2^{\circ}\; (x^{n})'=nx^{n-1}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 125
- Rejestracja: 18 paź 2007, o 13:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Zagranica