równania styczne do okregu

Zagadnienia dot. funkcji kwadratowej. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI kwadratowe i pierwiastkowe. Układy równań stopnia 2.
Awatar użytkownika
Aguskaq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 114
Rejestracja: 18 lut 2007, o 12:07
Płeć: Kobieta
Podziękował: 15 razy

równania styczne do okregu

Post autor: Aguskaq »

1, napisz równania stycznych do okręgu o i równoległych do prostej k: y=2x :

o: \(\displaystyle{ (x-2)^{2} + (y-1)^{2} = 4}\)

2,Napisz równania stycznych do okręgu o i przechodzących przez punkt A(-4,3) jesli:


\(\displaystyle{ x^{2}+y^{2}-6x-4y+3=0}\)

[ Dodano: 30 Października 2007, 18:17 ]
prosze o pomoc !
Ostatnio zmieniony 25 paź 2007, o 21:03 przez Aguskaq, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ