Drugie piętro
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik

- Posty: 13395
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3425 razy
- Pomógł: 809 razy
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik

- Posty: 13395
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3425 razy
- Pomógł: 809 razy
- kerajs
- Użytkownik

- Posty: 8708
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 335 razy
- Pomógł: 3431 razy
Re: Drugie piętro
W zależności od odczytu zapisu:
\(\displaystyle{ x>0 \\
\ln (x) ^{\ln ((x)^{\ln(x)})}=\ln e \\
\ln (x) ^{(\ln(x))^2}=1 \\
\ln x=1 \ \ \vee \ \ \ln(x)=0 \\
x=e }\)
\(\displaystyle{ x>0 \\
\ln (x) ^{(\ln (x))^{\ln(x)}}=\ln e \\
\ln (x) ^{1+\ln(x)}=1 \\
\ln x=1 \ \ \vee \ \ 1+\ln(x)=0 \\
x=e \ \ \vee \ \ x= \frac{1}{e} }\)
\(\displaystyle{ x>0 \\
\ln (x) ^{\ln ((x)^{\ln(x)})}=\ln e \\
\ln (x) ^{(\ln(x))^2}=1 \\
\ln x=1 \ \ \vee \ \ \ln(x)=0 \\
x=e }\)
\(\displaystyle{ x>0 \\
\ln (x) ^{(\ln (x))^{\ln(x)}}=\ln e \\
\ln (x) ^{1+\ln(x)}=1 \\
\ln x=1 \ \ \vee \ \ 1+\ln(x)=0 \\
x=e \ \ \vee \ \ x= \frac{1}{e} }\)
Ostatnio zmieniony 14 lut 2025, o 10:10 przez kerajs, łącznie zmieniany 2 razy.
-
arek1357
Re: Drugie piętro
\(\displaystyle{ \ln x=t , x=e^t}\)
\(\displaystyle{ \left( e^t\right)^{t^t}=e^{t^{t+1}}=e }\)
\(\displaystyle{ t^{t+1}=1=t^0}\)
\(\displaystyle{ t+1=0}\)
\(\displaystyle{ t=-1}\)
\(\displaystyle{ x=e^{-1}}\)
\(\displaystyle{ \left( e^t\right)^{t^t}=e^{t^{t+1}}=e }\)
\(\displaystyle{ t^{t+1}=1=t^0}\)
\(\displaystyle{ t+1=0}\)
\(\displaystyle{ t=-1}\)
\(\displaystyle{ x=e^{-1}}\)
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik

- Posty: 13395
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3425 razy
- Pomógł: 809 razy