Monotoniczność, ograniczoność, granica ciągu

Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
doshka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 25 paź 2007, o 01:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Podziękował: 2 razy

Monotoniczność, ograniczoność, granica ciągu

Post autor: doshka »

1) \(\displaystyle{ a_{n}}\) = \(\displaystyle{ \frac{4^{n}}{n!}}\)
n = 4,5,....,
2) \(\displaystyle{ a_{n}}\) = \(\displaystyle{ \frac{3n+2}{n+1}}\)
n = 1,2,....,
3) \(\displaystyle{ a_{n}}\) = \(\displaystyle{ \sqrt[n]{n}}\)
n = 3,4,.....

Proszę o pomoc w rozwiązaniu. Może z jakimś komentarzem?!
ODPOWIEDZ