Zbieżność i rekurencja

Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13385
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3425 razy
Pomógł: 809 razy

Zbieżność i rekurencja

Post autor: mol_ksiazkowy »

Czy ciąg \(\displaystyle{ x_{n+1}= |x_n - \frac{1}{x_n} |}\) możne być zbieżny (w zależności od \(\displaystyle{ x_0}\)) ?
arek1357

Re: Zbieżność i rekurencja

Post autor: arek1357 »

np:

\(\displaystyle{ x_{0}= \frac{ \sqrt{2} }{2} }\)
ODPOWIEDZ