lim z potegami

Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13381
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3425 razy
Pomógł: 809 razy

lim z potegami

Post autor: mol_ksiazkowy »

Ile to jest \(\displaystyle{ \lim_{n \to \infty } n^2 \left( -4+ 2^{1+ \frac{1}{n} }+ 2^{1+ \frac{1}{n} } \right ) }\) :?:
Awatar użytkownika
Dasio11
Moderator
Moderator
Posty: 10305
Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 2429 razy

Re: lim z potegami

Post autor: Dasio11 »

Raczej \(\displaystyle{ \lim_{n \to \infty} n^2 \left( -4 + 2^{1+\frac{1}{n}} + 2^{1-\frac{1}{n}} \right)}\) ?
ODPOWIEDZ