Wielomian W
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik

- Posty: 13384
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3425 razy
- Pomógł: 809 razy
Wielomian W
Ile pierwiastków ma wielomian \(\displaystyle{ W}\) ? Wyznaczyć je. \(\displaystyle{ W(x)= x^6-x^5-2x^4-x^3+2x^2+3x+1}\).
- Mariusz M
- Użytkownik

- Posty: 6953
- Rejestracja: 25 wrz 2007, o 01:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 53°02'N 18°35'E
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 1254 razy
Re: Wielomian W
\(\displaystyle{
W\left( x\right) = \left( x^2-x-1\right)^2\left( x^2+x+1\right)
}\)
Cztery pierwiastki rzeczywiste (dwa dwukrotne)
W\left( x\right) = \left( x^2-x-1\right)^2\left( x^2+x+1\right)
}\)
Cztery pierwiastki rzeczywiste (dwa dwukrotne)