Iloczyn potęg

Istnienie i ciągłość funkcji granicznej, jednostajna zbieżność. Zmiana kolejności przejścia granicznego. Różniczkowanie i całkowanie szeregów. Istnienie i zbieżność rozwinięć Taylora, Maclaurina, Fouriera itd.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13381
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3425 razy
Pomógł: 809 razy

Iloczyn potęg

Post autor: mol_ksiazkowy »

Wyznaczyć stałą \(\displaystyle{ k}\) (o ile istnieje ), taką, że \(\displaystyle{ 0< \lim_{n \to +\infty} \frac{ \sqrt[n^2]{1^2 \cdot 2^2 \cdot ... \cdot n^n}} {n^k} < +\infty. }\)
Ostatnio zmieniony 29 paź 2024, o 16:22 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Interpunkcja.
arek1357

Re: Iloczyn potęg

Post autor: arek1357 »

w zapisie jest na pewno błąd
ODPOWIEDZ