Pi nieoczywisty iloczyn z naturalnymi

Definicja szeregów liczbowych, kryteria zbieżności szeregów. Suma szeregu i iloczyn Cauchy'ego szeregów. Iloczyny nieskończone.
Eariu52
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 61
Rejestracja: 9 gru 2023, o 16:13
Płeć: Mężczyzna
wiek: 52
Pomógł: 2 razy

Pi nieoczywisty iloczyn z naturalnymi

Post autor: Eariu52 »

\(\displaystyle{ \prod_{n=1}^{ \infty} \frac{\left( 2n\right) ^{3} }{\left( 2n\right) ^{3} -1 } \cdot \frac{\left( 2n+1\right) ^{3} +1 }{\left( 2n+1\right) ^{3}} = \frac{ \pi ^{2} }{8} }\)
ODPOWIEDZ