Szereg z silnią
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik

- Posty: 13436
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3429 razy
- Pomógł: 809 razy
Szereg z silnią
Czy szereg jest zbieżny (przy dowolnym \(\displaystyle{ x}\) ) \(\displaystyle{ \sum_{n=1}^{\infty} \sin\left(\frac{n! \pi}{x}\right)}\) 
Ostatnio zmieniony 18 lut 2024, o 13:56 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
arek1357
Re: Szereg z silnią
np. dla: \(\displaystyle{ x=\pi}\)
\(\displaystyle{ \sin(n!)}\) dla wszystkich \(\displaystyle{ n}\) będzie chyba zbiorem gęstym na: \(\displaystyle{ <-1;1>}\)
\(\displaystyle{ \sin(n!)}\) dla wszystkich \(\displaystyle{ n}\) będzie chyba zbiorem gęstym na: \(\displaystyle{ <-1;1>}\)
