obraz przeciw obraz oraz czy funkcja jest"na"
-
- Użytkownik
- Posty: 91
- Rejestracja: 25 lut 2007, o 14:20
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 1 raz
obraz przeciw obraz oraz czy funkcja jest"na"
Witam mam do wyznaczenia to co w temacie \(\displaystyle{ \frac{2*x^2+4}{y-1}}\) \(\displaystyle{ f:\mathbb{R}\times\mathbb{R}-{1} \to\mathbb{R}}\) a zbiór \(\displaystyle{ A=(-2;1)\times{{-1}}}\) przeciw obraz wyznaczamy od zbioru obrazu
- arek1357
- Użytkownik
- Posty: 4092
- Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: blisko
- Podziękował: 96 razy
- Pomógł: 410 razy
obraz przeciw obraz oraz czy funkcja jest"na"
raczej otrzymasz dwie nierówności:
\(\displaystyle{ \frac{2x^{2}+4}{y-1} -2}\)
i trzeba je rozwiązać i znaleźdź częśc wspólną
\(\displaystyle{ \frac{2x^{2}+4}{y-1} -2}\)
i trzeba je rozwiązać i znaleźdź częśc wspólną