Sprawdź, czy zbiór tworzy podprzestrzeń

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
janusz123098
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 25 sty 2024, o 22:59
Płeć: Mężczyzna
wiek: 50

Sprawdź, czy zbiór tworzy podprzestrzeń

Post autor: janusz123098 »

\(\displaystyle{ V = \{(x, y, z, t) \in\RR^4 : x = y + z, t = y − z\}}\)

Sprawdź, czy jest to podprzestrzeń przestrzeni wektorowej.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2024, o 23:53 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeXa - proszę zapoznać się z instrukcją: https://matematyka.pl/latex.htm.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 36058
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 5342 razy

Re: Sprawdź, czy zbiór tworzy podprzestrzeń

Post autor: Jan Kraszewski »

I jaki masz problem?

JK
ODPOWIEDZ