Liczby złożone
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik

- Posty: 13537
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3436 razy
- Pomógł: 812 razy
Liczby złożone
- mol_ksiazkowy
- Użytkownik

- Posty: 13537
- Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 3436 razy
- Pomógł: 812 razy
- kerajs
- Użytkownik

- Posty: 8714
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 338 razy
- Pomógł: 3434 razy
Re: Liczby złożone
Prócz 2 i 3 wszystkie pozostałe liczby pierwsze maja postać \(\displaystyle{ 6n \pm 1}\). Ich kwadrat dodany do
\(\displaystyle{ k=66n+68}\) jest podzielny przez 3. Dla \(\displaystyle{ p=3}\) jest podzielny przez \(\displaystyle{ 11}\).
\(\displaystyle{ k=66n+68}\) jest podzielny przez 3. Dla \(\displaystyle{ p=3}\) jest podzielny przez \(\displaystyle{ 11}\).
