znajdż asymptoty ukośne wykresu funkcji
\(\displaystyle{ \frac{x|x| - 2x - 5}{x + 3}}\) jakies pomysly??
znajdż asymptoty ukośne wykresu funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 23 paź 2007, o 22:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: zewsząd
- Lorek
- Gość Specjalny
- Posty: 7149
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
znajdż asymptoty ukośne wykresu funkcji
Wsk:
\(\displaystyle{ f(x)=\begin{cases}\frac{x^2-2x-5}{x+3},\; x\in\mathbb{R}_+\cup\{0\}\\ \frac{-x^2-2x-5}{x+3},\;x\in\mathbb{R}_-\setminus\{-3\}\end{cases}}\)
\(\displaystyle{ f(x)=\begin{cases}\frac{x^2-2x-5}{x+3},\; x\in\mathbb{R}_+\cup\{0\}\\ \frac{-x^2-2x-5}{x+3},\;x\in\mathbb{R}_-\setminus\{-3\}\end{cases}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 23 paź 2007, o 22:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: zewsząd